Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Saisiko olla Parlamentti-sekoitus kahvia?

 Parin tuunausprojektin ollessa vielä pahasti vaiheessa,(ennenkuin voin niistä tehdä juttua)muistin ostaneeni alkuvuodesta kuvassa olevan wanhan kahvipurkin josta en ole tehnyt postausta.

Kyseessä on Pohjoismaiden kahvikomppanian valmistama Parlamentti sekoitus, 1/4 kg. Parlamentin strategiset mitat ovat k 13 x l 8,5 cm. Hintaa en enää jaksa muistaa mutta muutamassa eurossa oli. Ei mikään kallis peltipurkkiostos kuitenkaan.Jostain lähikirppikseltä löydetty.

Triviaa: "Aktiebolaget Nordiska Kaffekompaniet Osakeyhtiö Pohjoismaiden Kahvikomppania 1903-1966

Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1903. Sillä oli kahvipaahtimo ja sikuritehdas Helsingissä. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että yhtiö lakkautettiin ja rekisteröitiin uudelleen samalla nimellä vuonna 1924. Kahvikomppania sulautettiin Oy Oka Ab:hen vuonna 1965, ja se lakkautettiin kaupparekisteristä vuonna 1966."LÄHDE:

aktiebolaget nordiska kaffekompaniet - osakeyhtiö pohjoismaiden ...

elma.elka.fi/ArkHistory/N038.DOC

Aina yhtä hyvää :Varmaa tietoa en löytänyt milloin Parlamentti-kahvipurkkini on valmistettu, mutta 1900-luvun alkuun veikkaisin? Ulkomuoto,kuva ja teksti puhuisi sen puolesta. Ajan patinaa mutta mielestäni muuten mukavassa kunnossa. Kahvipurkin kaunis kansikuva henkii nostalgista mennyttä aikaa❤

Sisäpuolelta Parlamentti on suht siisti ja kiiltävä!


Sarakansipuolelta löytyy tuttu nimi: Oy GW Sohlberg Ab...

Miksei nykyään pakata kahvia yhtä kauniisiin peltipurkkeihin?


Lopuksi kuvaa tulevasta...Mitähän mahtaa olla tulossa?

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT