Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 1. elokuuta 2017

Hymyilevä Hangon Keksi
 "Hymyilee kuin Hangon keksi," on vanha tuttu sanonta:
"Hangon Keksi käytti pyöreissä kekseissä, niiden pakkauksissa ja mainonnassaan liikemerkkinä hymyilevää pyöreää kuu-ukkoa. Tästä syntyi iloiselta näyttävästä ihmisestä käytetty sanonta ”hymyilee kuin Hangon Keksi"
Lähde: Hangon Keksi-Wikipedia


 Kun näin tämän wanhan ja rupusen peltilaatikon Turvalan Kirppiksen peltipurkkihyllyllä kääntyi suuni väkisin hymyyn. Ja ihastuin. Kansi siitä puuttui ja etiketti vähän (tai aika paljonkin) repeillyt mutta tuttu naama hymyili vastaan paperikääreestä.
"Hangon Keksi – Hangö Kex oli Hangossa vuonna 1910 perustettu elintarviketehdas, jonka omisti vuodesta 1927 alkaen Oy Karl Fazer Ab. 
Fazer lopetti tehtaan 1970-luvulla keskittäessään keksituotantonsa Vantaalle" Lähde: Hangon Keksi- Wikipedia

Museoviraston sivuilta voit käydä lukaisemassa lisää jos kiinnostaa.
 Kaffekex eli kahvikeksejä lukee selvästi laatikon sivussa. Iäksi otaksuisin siinä 1920-30-luvulta. Jos jollain on parempaa tietoa saa oikaista!


Sisältäpäin symppis keksilaatikko on aika siisti, toki Ajan hammas on puraissut pohjaakin. Tämä päätyy Mökille ja laitan siihen vanhoja kauniita nappeja, tai jotain vastaavaa.En tiedä mutta tunnen vetoa juurikin tälläisiin wanhoihin, ruosteisiin ja rupuisiin peltipurkkeihin! Mitä se kertoo minusta?

Monesko peltipurkki tämä jo on, apua, en tiedä, olen mennyt jo ajat sitten laskuissa sekaisin!

Ai niin se hinta? Mitä kustansi? Kokonaiset 2 e.

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT