Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kahvipöydän kattaus 1960-luvun tyyliinSain eilen muutaman 60-luvun Arabian kahvikupin tasseineen ja siitä sain idean : kahvipöydän kattaus 1960-luvun tyyliin.


Ensin piti miettiä mihin sen kattaisin; no keittiöön ja keittiönpöydälle tietenkin! Keittiönpöytä piti tietenkin ensin raivata nykypäivän rojuista pois. Olohuone ja sen pöytä olisi ollut myös kiva, meillä on nimittäin sen ajan olohuoneen pöytä. 

Seuraavaksi piti etsiä ajankohtaan sopiva pöytäliina, mikä ei ollut vaikeaa, vanhoja liinoja minulla on kaapit täynnä (tai ainakin melkein). Löytyi kuvassa oleva kauniisti kirjailtu ja mukavan ajan patinoima kukkaliina ja jos nyt ei ihan kuuskytälukua niin leikitään että on. Lapsuuden kodin peruja kuitenkin.


Arabian kahvikuppeja oli kahta erilaista, molemmat vitivalkoista tuollaisella jännällä kierrekuviolla ja kultauksella. Lautaset ovat kullatuin reunoin. Koitin googletella nimiä mutten löytänyt, tietenkään. Saapi hihkasta jos joku tunnistaa.


Ylläolevassa kuvassa kahvikuppien tassit alta. Kakkoslaatua näköjään nämäkin muttei haittaa. Hienostellaan silti eikä kerrota naapurille....


Tykkään näitten kahvikuppien ulkonäöstä!


Kahvilusikoiksi lykkäsin ajan henkeen sopivat Ruusu-lusikat!


Kermakon ja sokerikon virkaa saivat toimittaa "köyhän kotirouvan hopeaa" olevat metalliset tarjoiluastiat. Nämäkin ovat äitini aikaisia ja näihin on joskus kuulunut myös pikkutarjotin ja sokeripihdit.
Näin muuten ihan samanlaiset tarjottimella eräässä kirppiksessä ja hinta oli 15 e.


Pullatarjottimena toimii itseoikeutettuna 60-luvun henkeen Erkki Tapio Siiroisen hailakansininen Barokki.(kuvasta puuttuu tarjottavat mutta kukin voi mielessään kuvitella siihen ässäpiparit, sahramipitkon viipaleet...kakkupalat....)


Kahvia kaadetaan luonnollisesti punaisesta Pikku Pehtoorista, Olkaa Hyvät! Saisiko olla lisää kahvia?

Kuvia katsellessani ja muistellessani tuntui kuin olisin tullut lapsuuden kotiin takaisin....

2 kommenttia:

It Is Madam To You kirjoitti...

Siis aivan ihana postaus! Niin tuttuja astioita! Ja tuo liina... <3

Päivi kirjoitti...

Kiitos Madam <3 Tuli itsellekin lapsuus mieleen vaikkei ihan samanlaisia kahvikuppeja ollutkaan, muistan että olisivat olleet Arabian Sohvi-sarjaa,silloin kahveet juotiin kupeista ei mukeista....Ja nykyään niin suositut retrot astiat ja tavarat olivat arkipäivää...Ja tuo liina <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT