Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 11. elokuuta 2017

Ryyti-maustepurkit

Esittelyssä Karhulan lasitehtaan 1960-luvulla(?)valmistamat vihreät Ryyti-maustepurkit.Lasisia maustepurkkeja sai aikanaan ainakin keittokirjasarjan kylkiäisenä johon kuului hylly( ei kuvassa oleva) ja 6 maustepurkkia.

Maustepurkkeja löytyy ainakin kanamauste, grillimauste, sianlihamauste, jauhelihamauste, aromisuola sekä naudanlihamauste.

Vihreän lasisen maustepurkin tunnistaa Karhulan lasitehtaan valmistamaksi pohjassa olevasta K-merkinnästä ( esim. K2), ruskeasta muovikorkista ja kauniista kullanvärisestä etiketistä jossa lukee Ryyti ja mausteen nimi.

Kuvassa olevat maustepurkit olen hankkinut kirppiksiltä hintahaitari n.1e-3e.

Kirppislöytöjä viime vuodelta


Mökin mukana tuli aikoinaan kyseiset Ryyti-maustepurkit mausteineen ja etiketteineen( hyväkuntoiset) mutta jonkun ihmeen vuoksi heitin ne pois! Ai ai,kun kadutti jälkikäteen mutta myöhäistähän se oli jo katua.

Onneksi löysin ihan inhimillisellä hinnalla korvaavat tilalle ja ovat nyt visusti Mökin maustehyllykössä( poikani tekemä koulussa).

Jos kotoasi löytyy kyseiset purkit älä heitä pois! Ovat nyt niin retroa ja keräilijöiden suosiossa :)

FINNA.fi-linkki Karhulan lasitehtaan tuotantoon.

4 kommenttia:

✨ Happystarhome ✨ kirjoitti...

Voi lapsuuden kodissani meilläkin oli tuollaiset ryyti-maustepurkit :) Ihanat <3Hyvää viikonloppua <3

Sarin kotona kirjoitti...

Voi mitä muistoja!
Kivoja kirppis löytöjä!
Poikasi on tehnyt tosi hienon maustetelineen!

Päivi kirjoitti...

Kiitos! ❤☺ Taitaa olla aika monelle tutut ☺ kerronpa pojalle eteenpäin terveiset ei hänestä kuitenkaan puuseppää tullut ;) Kesäistä elokuunviikkoa sinulle tv. Päivi

Päivi kirjoitti...

Heips Happystarhome ❤ Kiitos kommentista ❤ tää toivotus tulee vähän myöhään mutta toivotan muksua viikonjatkoja,tässä on tullut touhuttua kaikenlaista ettei ole ehtinyt blogiakaan vilkaista! Kiva kuulla että on ennestään tutut,nää ei mulle ollut joten ehin jo yhen satsin hävittää kunnes tulin katumapäälle. Hei vaan ja tervetuloa toistekin *plogia*tutkimaan :)trv. Päivi

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT