Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 19. elokuuta 2017

Pirunpäinen naulakko

 Eilen toteutui yksi haave; sain ja hain postista ns.Pirunpää-naulakon.Naulakko oli löytö Facebookin kirppisryhmässä jossa se oli huudettavana.

Kansankielessä nimen pirunpää saanut hattuhyllyllinen naulakko.
Koukkujen kantaosassa on miehen kasvot jonka päästä koukut eli sarvet lähtevät.

Pirunpääkoukut yksistään ovat haluttuja keräilykohteita ja niistä saatetaan pyytää jopa 15 e kpl.Siihen nähden sain kokonaisuuden edullisesti:hyllyn ja koukut.Postimaksut tietty nappasi oman osansa hinnasta mutta kiitos myyjälle tuli hyvin pakattuna!

 Naulakkooni kuuluu 5 ukonpää/pirunpääkoukkua.Nopealla nettihaulla näitä naulakoita on kovin monta erilaista versiota.En tullut kysyneeksi myyjältä miten vanha tämä on mutta messinkiset ukkokoukut ovat hauskasti jo vähän ruostuneet. Muuten hyllykkö/naulakko on melko hyvässä kuosissa(joskin pölyinen.)Puuosat ovat maalaamatonta puuta ja hattuhylly ritilämallinen.


Muistan meillä kotona olleen samanlaisen naulakon eteisessä joka oli melko pimeä paikka. Taisin hiukan pelätäkkin noita pirunpääkoukkuja!

Millä muulla nimellä olet kuullut kutsuttavan tätä naulakkoa?

3 kommenttia:

Sarin kotona kirjoitti...

Hieno löytö!
Mukavaa sunnuntaita!

Päivi kirjoitti...

Kiitos!Joskus ne haaveet pienetkin toteutuu kun jaksaa odottaa. Samoin mukavaa sunnuntai-iltaa ❤

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö kukaan tämän pirunpää naulakon historiaa ja miltä vuosikymmeniltä se on?

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT